Industry Info  
Festo
Festo

Проучване очертава перспективите за пазара на машини за водоструйно рязане - 15.11.2022

15.11.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Размерът на глобалния пазар на машини за рязане с водна струя се оценява на 1,12 млрд. щатски долара през 2021 г. като се очаква до 2030 г. да достигне 1,73 млрд. щатски долара, нараствайки с комбиниран годишен темп на растеж (CAGR) от 5,5% в периода 2022 - 2030 г. Това сочат данните в доклад на Verified Market Research, публикуван наскоро на основата на проведено пазарно проучване.

Докладът съдържа данни и анализ на ключови сегменти, тенденции, ограничения, конкурентна среда и фактори, които играят роля в развитието на пазара. В него е направен преглед: по типа на продукта; по приложение (рязане на керамика/камък, рязане на стъкло/метал, рязане на уплътнения); по отрасъл; по географски обхват.

Въз основа на типа машини пазарът е сегментиран на 3D машини за водно струйно рязане, микромашини за водоструйно рязане и роботизирани машини за водно рязане. Роботизираните водоструйни машини намират приложение за рязане, пробиване и почистване на набор от материали. Използват се за рязане на вътрешни части на автомобили, изрязване на отвори, подрязване на ръбове и др.

Въз основа на индустриалния сектор докладът сегментира пазара на автомобилостроене, машиностроене, електронно производство, отбранителна и космическа промишленост, текстилна индустрия, производство на метали и други. Широка употреба на машините за рязане с водна струя се наблюдава в автомобилостроенето, което се дължи на нарастващия интерес към доставката на сложни автомобилни части с висока точност. Освен това този тип машини са все по-предпочитани за производство на части и компоненти, изработени от композитни материали за самолети, като турбинни лопатки и реактивни двигатели и др.

Друг разрез на пазара, по който докладът представя данни, е според типа машини – фрезови, пробивни, шлифовъчни, електроерозионни и др.

     
Източник: Verified Market Research; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Verified Market Research   машини за рязане с абразивна водна струя   пазарно проучване  

Област: Машиностроене  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Бизнес
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...