Industry Info  
Festo
Festo

Онлайн конференция представя ГИС проекти в сферата на устойчивото развитие, инфраструктурата и транспорта - 09.11.2022

09.11.2022   |   Начало»Предстоящо
 

На 16 ноември 2022 г. от 9:00 ч. по повод Световния ден на Географските информационни системи (ГИС) ще се проведе онлайн конференция под надслов "С ГИС градим устойчиво бъдеще заедно". Събитието се организира за 23-та година от Есри България в партньорство с над 40 организации.

В рамките на форума водещи международни и български експерти ще представят новите разработки, решения и добри практики в геопространствените технологии и тяхното приложение за нуждите на различни отрасли – от геодезия и инженерна инфраструктура, през околна среда, превенция и управление при извънредни ситуации до интелигентни градове, транспортна безопасност, сигурност и много други.

Основен акцент в програмата на конференцията е прилагането на ГИС за околна среда и управление при бедствия. Рахим Добария, програмен директор Геопространствена информация на Агенцията за опазване на местообитанията (AKAH), ще сподели международния опит на организацията в използването на ГИС за превенция на извънредни ситуации посредством оценка на рисковете и уязвимостите. Ще бъдат демонстрирани на живо и развитите през изминалата година Единна информационна система за защитените зони от екологична мрежа "Натура 2000" и Информационна система за управление на риска от наводнения на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

В панела за инфраструктура ще бъдат представени няколко значими ГИС системи и проекти, сред които корпоративната ГИС система, внедрена от Овергаз, ГИС решението на ВиК Силистра и проектът Европейски цифров иновационен хъб в строителството.

Друг основен акцент в програмата е прилагането на ГИС за транспортна безопасност, където ще бъдат показани ГИС приложения на Министерството на вътрешните работи за анализ на пътната безопасност, както и географска информационна система за повишаване на транспортната безопасност в общия българо-румънски участък на река Дунав чрез подобряване на реакцията при бедствени ситуации на Изпълнителна агенция "Морска администрация".

Участие във форума ще вземат още Институтът "Големи данни в полза на интелигентно общество" (GATE) с ГИС приложения за градски цифрови двойници, Националният университетски център "Геопространствени изследвания и технологии" към Софийски университет "Св. Климент Охридски". Ще бъдат представени и ГИС проекти, създадени от ученици от ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията", част от програмата "ГИС в училище".

Участието в събитието е безплатно. Можете да се регистрирате тук.

     
Източник: Есри България; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ГИС   географски информационни системи  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Предстоящо

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...