Industry Info  
Festo
Festo

Новa AI платформа на Festo подобрява производителността, качеството и енергопотреблението - 09.11.2022

09.11.2022   |   Начало»Бизнес
 

Festo обяви нова платформа с изкуствен интелект за прогнозна поддръжка, прогнозиране на качеството и оптимизация на енергопотреблението. Festo Automation Experience (AX) използва усъвършенстван анализ на данни, за да определи състоянието на отделен компонент, машина, продукт или енергийна система. С помощта на Festo AX могат да се коригират аномалиите, когато данните започнат да излизат от нормата. Решението включва модулите Predictive Maintenance, Predictive Energy и Predictive Quality.

Festo AX спомага за подобряване на производителността на машините и качеството, намаляване на отпадъците и оптимизация на енергопотреблението, посочват от Festo и допълват, че с Festo AX компаниите разполагат с инструмент за постигане на по-висока конкурентоспособност и устойчивост, а производителите на оригинално оборудване – с начин да отличат своите машини и системи от тези на конкуренцията.

Анализ на Festo показва, че Festo AX може да подобри прозрачността на процесите със 100%. Това може да допринесе за намаляване на отпадъците с над 50%, а на разходите за продукти, неотговарящи на спецификациите – с над 45%. Експлоатационната достъпност на машините може да се подобри с повече от 25%, а непланираните престои намаляват с над 20%.

Festo предлага AX готови решения за производството на храни и напитки, пневматични компоненти, заваръчни системи и машини. Резултатността на решението може да се определи след няколко седмици. Приключването на пилотен проект обикновено отнема от 6 до 12 седмици, след което внедряването на решението в машини, линии и заводи отнема от три до шест месеца.

Свързването на Festo AX с Festo Smartenance или програма за управление на поддръжката на друг доставчик може да подобри ефективността и производителността, предоставяйки на отделите по поддръжката важен инструмент, с чиято помощ може да се гарантира, че машините изработват качествени продукти при оптимално енергопотребление, посочват от Festo.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   Festo AX   Festo Smartenance   Festo Automation Experience   изкуствен интелект   прогнозна поддръжка  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...