Industry Info  
Festo
Festo

Независими проучвания, инициирани от Schneider Electric, разкриват пропуски в действията за устойчивост - 08.11.2022

08.11.2022   |   Начало»Бизнес
 

Голяма част от компаниите в сектора на ИТ и центровете за данни все още са в началния етап на своя път към устойчивост, сочат независими проучвания, възложени от Schneider Electric. Резултатите от двете проучвания, фокусирани върху устойчивостта в операциите в сектора на ИТ и центрове за данни, разкриват липса на връзка между намерение и реално действие.

Двете проучвания са проведени от 451 Research и Forrester, които събират данни от близо 3000 участници от цял свят, включително най-големите доставчици на колокация и облачни услуги, както и ИТ специалисти от различни по мащаб компании. Докладът на 451 Research разкрива дилемата между възприятията и реалността, характерна за много предприятия, които считат, че техните програми за устойчивост са по-напреднали, отколкото са всъщност, тъй като "оценките на зрелостта на почти половината от респондентите (48%) не съвпадат с предишния им отговор". Докладът на Forrester се фокусира върху колокациията и установява, че 73% от компаниите поставят устойчивостта на 2-ро място сред своите бизнес приоритети, но само 33% отговарят, че са изготвили свой стратегически план за устойчивост.

"Изследването ясно демонстрира, че в сектора на ИТ и центровете за данни има пропуски в действията за устойчивост – изглежда съществуват намерения, но липсват действия", посочва Панкадж Шарма, изпълнителен вицепрезидент на направлението за непрекъсваемо електрозахранване в Schneider Electric. "Разбира се, ИТ специалистите разбират добре устойчивостта и предприемат стъпки в тази посока. Но онова, което ни липсва, с някои изключения, са всеобхватни и обезпечени планове за действие за устойчивост и измерими цели за осъществяване на промяната, необходима за справяне с климатичната криза. Тези две проучвания установиха пропуски в действията за устойчивост и именно това е колективното предизвикателство пред нас, с което трябва да се справим."

     
Източник: Schneider Electric България

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   устойчивост   ИТ   центрове за данни   451 Research   Forrester  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...