Industry Info  
Festo
Festo

НаФСКИ 2022 представя постиженията на българския бизнес, наука и образование в космическата сфера - 04.11.2022

04.11.2022   |   Начало»Събитията
 

От 10 до 12 ноември 2022 г. в София Тех Парк ще се проведе Националният форум за съвременни космически изследвания (НаФСКИ). Събитието ще се фокусира върху последните достижения на образованието, науката и бизнеса в България в областта на Космоса.

Програмата включва дискусии, разделени в три сегмента – Бизнес и Космос на 10 ноември, Наука и Космос на 11 ноември и Образование и Космос на 12 ноември.

Участниците в Бизнес и Космос ще се фокусират върху новостите в космическата индустрия и по-специално в секторите изстрелвания и орбитална мобилност, малки спътници и софтуер в орбита, спътникови данни, тенденции в спътниковите комуникации, както и възможности за институционална подкрепа. Бизнес и Космос ще хвърли светлина върху постиженията на индустрията, потенциалните рискове за растежа на космическите инициативи и новите възможности за бизнеса. Предвидена е и нетуъркинг сесия за създаване на сътрудничества и откриване на нови перспективи.

Наука и Космос ще представи последните научни разработки от страната, наред с резултати от участия в национални и международни проекти, сред които STELLAR и LOFAR-BG. 

В сегмент Образование и Космос ще бъдат представени програми на български образователни институции и ще се проведат дискусии за състоянието и перспективите на българското образование в насока Космос. Образование и Космос цели да насочи вниманието към методиките, състоянието на образованието и нуждите на учебните заведения, необходими за култивирането на повече водещи космически специалисти у нас.

НаФСКИ се организира от клон "Космос" при Съюза на физиците в България. Повече за събитието вижте тук.

     
Източник: Съюз на физиците в България; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Съюз на физиците   НаФСКИ   космическа индустрия   STELLAR   LOFAR-BG  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...