Industry Info  
Festo
Festo

Вистеон Електроникс получи зелена карта за административно обслужване от Invest Sofia - 04.11.2022

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи от името на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (Invest Sofia) зелена карта за административно обслужване на екипа на Инженеринговия център на Вистеон Електроникс в България.

На официалната церемония представители на Вистеон Електроникс запознаха кмета на София с развитието на новата лаборатория на компанията за иновативни продукти в сферата на електромобилността в София. Екипът на лабораторията е съставен изцяло от български специалисти.

Инженеринговият център в България е водещият и най-големият за компанията в Европа. С екип от над 700 инженери той проектира, разработва и тества над 250 глобални и регионални проекта за водещи автомобилостроители, посочиха от Вистеон Електроникс.

"Като световен лидер в проектирането и разработването на високотехнологични продукти и системи, предназначени за купето на автoмобила, Вистеон днес е и двигател на новите технологии за електрическото бъдеще на автомобилната индустрия", заяви изпълнителният директор на компанията в България Велизар Димов. Компанията инвестира и в обучението на нови специалисти и работи в тясно сътрудничество с Техническия университет в София.

     
Източник: Столична община

Ключови думи: Столична община   СОАПИ   Invest Sofia   Вистеон Електроникс   електромобили  

Област: Електроника  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Реализации
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...