Industry Info  
Festo
Festo

Microsoft отвори безплатен център за STEAM обучение в България - 04.11.2022

04.11.2022   |   Начало»Събитията
 

Microsoft България в сътрудничество с Telelink Business Services отвори безплатен учебен център за STEAM обучение в България. Dream Space ще даде възможност на всеки да види силата на дигиталните технологии и STEAM уменията по един нов и вълнуващ начин, както и решаващата роля, която тези области имат сега и в бъдеще, посочват от Microsoft България. Обученията в центъра ще бъдат напълно безплатни, като учителите ще трябва да се регистрират предварително в системата, за да запазят място за тях и техните ученици.

Целта на проекта е да достигне до 10 000 ученици и 600 учители през първия учебен сезон. Като допълнение към това Microsoft планира да инвестира 1 млн. лв. в рамките на следващите 5 години, за да обнови STEAM лабораториите и материалната база на Dream Space, за да отговори на нуждите на учителите и учениците от ресурси и добри практики, съобщават от компанията.

На официалното откриване на Dream Space присъстваха Албена Спасова, директор на програма "Образование" в Microsoft, ЦИЕ Multi-Country, Иво Русев, главен търговски директор в Telelink Business Services, д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, Борис Герасимов, директор на Дирекция ИКТ, Хана Каменетски, старши търговски аташе в Посолството на САЩ в България, Мишел Симънс, генерален мениджър на Microsoft Multi-Country, и Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft България. Инициативата е подкрепена и от еврокомисаря по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел.

Дейностите в Dream Space ще включват семинари, екскурзии и обучения на учители, както и ТВ канал със забавни видеоклипове, включващи различни интервюта и демонстрации.

     
Източник: Microsoft България

Ключови думи: Microsoft   Майкрософт   STEAM   образование   учебни центрове   Dream Space  

Област: Образование  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...