Industry Info  
Festo
Festo

Над 25 изложители се включват в първото STEAM експо в София - 28.10.2022

28.10.2022   |   Начало»Събитията
 

На 29 и 30 октомври 2022 г. в София ще се проведе първото изложение "Докосни науката". То е част от форума "STEAM школо под пара", който ще се състои в учебен комплекс "Българско школо" в столицата.

Първото STEAM експо е безплатно за ученици, родители и учители от цялата страна, които искат да се потопят в света на науката, да се запознаят с водещи организации в сферата и да участват в различни демонстрации. В рамките на изложението повече от 25 организации и компании, които работят в областта на STEAM образованието, ще покажат свои продукти и услуги, ще споделят идеи и опит.

Сред акцентите в програмата на "Докосни науката" са демонстрация на VR STEM Химическа лаборатория, лего работилница, представяне на интериорни проекти, 3D модел на строителна площадка, макети на индустриални роботи, завършени ученически проекти, аудио книга игра и други продукти и технологии, които показват как науката присъства в ежедневието ни и могат да променят начина, по който децата учат.

Програмата на "STEAM школо под пара" включва конференция, на която ще се обсъждат ключови въпроси за ефективната организация, финансиране и използване на STEAM пространствата в училищата и прилагането на технологиите като начин за разширяване на потенциала на всеки ученик. Над 15 училища от цялата страна ще споделят опита и своите успешни решения за утвърждаване на STEAM методите в учебния процес и проектно базираното обучение.

Специален гост на форума е образователният експерт Гари Стейгър, който ще проведе двудневен семинар работилница, насочен към устойчиво подобряване на учебната среда и нейната трансформация чрез съчетаване на модерни дигитални технологии и съвременни образователни теории.

Организатор и домакин на форума е Българско школо в партньорство с Тракийски университет, СУ "Емилиян Станев" – Велико Търново и Академия за родители.

Повече за форума може да научите тук

     
Източник: Българско школо; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Българско школо   Тракийски университет   STEAM   образование  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...