Industry Info  
Festo
Festo

Schneider Electric България засажда своя гора край Кремиковци - 26.10.2022

26.10.2022   |   Начало»Бизнес
 

Екипът на Schneider Electric България започна засаждането на своя гора край с. Кремиковци. Парцелът е с площ от 3 декара, а броят на фиданките е 1050. Инициативата се реализира с помощта на местното горско стопанство, а служители на компанията участват като доброволци.

"Искаме да направим това постоянна инициатива на компанията. Засега трупаме опит – правим го за първи път и ще видим как ще се развие тази гора, за да научим повече и да превърнем засаждането на дървета в постоянна част от нашите усилия за създаване на по-устойчива среда. Голяма част от технологичните решения на Schneider Electric са насочени към енергийна ефективност и постигане на устойчиво развитие, но такива специални действия също са много необходими и отлично приети от екипа ни", коментира Радослав Кошков, генерален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово.

Амбицията е парцелът да се наблюдава и поддържа от компанията за период от три години, след което се счита, че горският участък става устойчив и може да се самоподдържа. През пролетта на 2023 г. ще бъде извършен оглед на гората от специалисти на горското стопанство. Тогава са предвидени дейности по окопаване и засаждане на още фиданки, като ще се подменят изсъхнали или недобре захванали се дървета. 

Инициативата е част от календара със събития за устойчиво развитие на Schneider Electric България. Досега в България компанията е организирала обучения и стажове за младежи, участвала е в съвместни проекти с образователни заведения и организации, подкрепящи ранното детско развитие, както и проекти за осиновяване на кошери, озеленяване и други.

     
Източник: Schneider Electric България

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   устойчиво развитие   горско стопанство  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...