Industry Info  
Festo
Festo

Производител на електрически велосипеди в Пловдив получи сертификат за инвестиция клас А - 26.10.2022

26.10.2022   |   Начало»Бизнес
 

Фирма Е-Велокс получи от Министерството на иновациите и растежа сертификат за инвестиция клас "А" по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) за проекта за завод за производство на електрически велосипеди край Пловдив.

Инвестицията е на стойност 28 277 000 лв. Новият завод ще бъде разположен на територията на зона Куклен, част от Тракия икономическа зона (ТИЗ), и ще създаде 330 нови работни места. От компанията уточниха, че общо в завода ще бъдат инвестирани 50 млн. лв., като производственият му капацитет ще бъде 300 000 електрически велосипеда на година.

На официалната церемония по връчването на сертификата на Е-Велокс министърът на иновациите и растежа Александър Пулев съобщи, че в процес на сертифициране от Българската агенция за инвестиции (БАИ) в Пловдив и областта са още 4 инвестиционни проекта на обща стойност 42,5 млн. лв. с потенциал да разкрият 224 нови работни места. "Инвестициите са в производство, а компаниите са от Турция, Швеция, Нидерландия и Австрия", подчерта той.

В процес на сертифициране от БАИ в момента са 48 инвестиционни проекта в страната за близо 2 млрд. лв., като по тях се очаква да бъдат разкрити над 3600 нови работни места през следващите 2 - 3 години. Инвестиционните проекти са предимно в сектор производство и складиране.

     
Източник: МИР

Ключови думи: МИР   Е-Велокс   електрически велосипеди   електромобилност   инвестиция клас А   БАИ   ЗНИ   ТИЗ   индустриални зони  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...