Industry Info  
Festo
Festo

ТУ – Габрово и Хитачи Енерджи България договориха реализацията на съвместни инициативи - 24.10.2022

24.10.2022   |   Начало»Събитията
 

На среща в Технически университет – Габрово ректорът на висшето учебно заведение проф. д-р инж. Илия Железаров и управителите на Хитачи Енерджи България Андрея Броняра и Стефан Минчев обсъдиха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между двете институции и изработване на план-график за организиране на съвместни инициативи. Срещата се проведе по инициатива на областния управител на област Габрово Кристина Сидерова.

Проф. д-р инж. Железаров отбеляза, че партньорството с бизнеса е важен акцент в политиката на Университета и има за цел да покаже на студентите възможностите за бъдеща реализация и перспективите за развитие след завършването им. Той подчерта, че двете институции имат общи цели, насочени към инвестиции в младите кадри, които очертават и широки възможности за съвместна дейност.

В рамките на работното посещение гостите посетиха Технологичния парк на ТУ – Габрово и се запознаха с лабораториите и модерното оборудване. Университетът планира да създаде специални места за местни и регионални компании в близост до Технологичния парк, в които да се реализира съвместна работа по конкретни проекти така, че бизнесът да ползва научния потенциал на преподавателите и студентите.

В рамките на работната среща се договориха конкретни стъпки за работа, включващи развитие на съвместни проекти, реализация на съвместно обучение, организиране на дни на отворените врати в компанията, обмен на доказали се професионалисти и участието им в учебния процес, стажантски програми за студенти, подкрепа на студенти при разработване на дипломни тези и курсови задачи по зададени теми от Хитачи.

     
Източник: ТУ – Габрово

Ключови думи: ТУ – Габрово   Хитачи Енерджи   образование  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...