Industry Info  
Festo
Festo

CTP обяви инвестиционна програма за 150 млн. евро в България - 24.10.2022

24.10.2022   |   Начало»Бизнес
 

CTP стартира реализацията на нова инвестиционна програма в България на стойност 150 млн. евро. През следващите две години компанията планира да изгради и придобие складове с обща площ от над 200 000 кв. м в страната.

Тази година компанията придоби два логистични центъра с обща площ от 73 000 кв. м в София от Транскапитал и започна строителството на логистичните паркове CTPark София Запад и CTPark София Изток, чийто общ потенциал за развитие е над 225 000 кв. м. Същевременно CTP приключва изграждането на съоръжение от 15 000 кв. м за датската компания DSV на летище София, както и придобиването на склад от 31 200 кв. м с офиси с площ от 4000 кв. м, отдадени под наем на Orbico.

Освен в София, CTP продължава да разширява присъствието си и в Пловдив, където в момента управлява производствено съоръжение от 11 500 кв. м, отдадено на германската компания Willie Elbe. Компанията също така наскоро придоби терени, на които могат да се построят производствени и логистични съоръжения с обща площ 60 000 кв. м.

CTP обяснява интереса си към България с перспективите за привличане на повече инвеститори след евентуалното влизане на страната в еврозоната на 1 януари 2024 г.

     
Източник: CTP; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: CTP   логистика   складове   логистични паркове  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...