Industry Info  
Festo
Festo

Обявиха носителите на наградите на EIT за 2022 - 19.10.2022

19.10.2022   |   Начало»Събитията
 

Европейският институт за иновации и технологии (EIT) обяви победителите в 9-ото издание на EIT Awards на официална церемония на 11 октомври 2022 г. по време на годишната среща на EIT в Брюксел.
 
"Иновациите са ключът към решаването на належалите глобални проблеми – от измененията на климата до енергийната и продоволствената сигурност. Тазгодишните победители показаха, че в Европа се създават обещаващи решения, които ще променят обществото и ще осигурят лидерска позиция на нашия континент", заяви в приветствието си европейският комисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел.
 
Носител на тазгодишната CHANGE Award стана Анна Вандербруген, която впечатли журито със своя нов метод за извличане на графит от литиево-йонни батерии.
 
Бернхард Адлер получи наградата Innovators Award за своята ротационна термопомпа – иновативна чиста технология, която комбинира термопомпа с центрофуга, осигурявайки по-чиста, нисковъглеродна индустриална топлинна енергия.
 
Кристоф Бергер получи Venture Award за системата Vilisto, представляваща самообучаващ се термостат, който подобрява енергийната ефективност на сгради със стопанско предназначение.
 
Катерине Шрайбер, главен изпълнителен директор и съосновател на ADVITOS, спечели Women Leadership Award за разработената от нея медицинска терапия 4-в-1 за критично болни пациенти.
 
Сабрина Мария Малпеде, съосновател и управляващ директор на ACT Blade, получи Public Award за създаването на най-дългото, управляемо и устойчиво витло за вятърни турбини на пазара.

     
Източник: EIT

Ключови думи: EIT   EIT Awards   литиево-йонни батерии   термопомпи   енергийна ефективност   климатични промени   ВЕИ  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...