Industry Info  
Festo
Festo

Седмото издание на Gabrovo Innovation Camp ще търси решения за устойчиви градове - 18.10.2022

18.10.2022   |   Начало»Събитията
 

На 19 октомври 2022 г. община Габрово организира за седми път Лагер за иновации, който тази година е част от инициативата на Европейската комисия "Науката среща регионите".

Събитието ще премине под мотото "Устойчиви градове" (Gabrovo Innovation Camp 2022 Resilient Cities). То се провежда по методология на Комитета на регионите на Европейския съюз като инструмент за предприемаческия откривателски процес и социални иновации. 

В Gabrovo Innovation Camp 22 ще се включат над 100 участници – представители на академичната общност, публичния сектор, индустрията и неправителствения сектор. Инициативата, която ще се проведе в Музей Дом на хумора и сатирата, адресира четири предизвикателства, пред които е изправен и самият ЕС: новия европейски Баухаус като инструмент за редизайн на градовете, климатично неутрални и умни градове, младежкото предприемачество в дигиталната ера и междурегионални и регионални партньорства за силно предприемачество.

С участието на представители на Европейския комитет на регионите и Генералната дирекция за изследвания и иновации на Европейската комисия, лагерът ще бъде комбиниран в началото със семинар на тема "Разработване на системни иновации за устойчивост на градовете в контекста на Платформата за обмен на знания".

     
Източник: Община Габрово; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: устойчиви градове   Лагер за иновации   Gabrovo Innovation Camp  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...