Industry Info  
Festo
Festo

Проф. д-р инж. Илия Гърков става старши вицепрезидент на Дънди Прешъс Металс за Европа - 17.10.2022

17.10.2022   |   Начало»Бизнес
 

От месец октомври т.г. изпълнителният директор на българските дружества на Дънди Прешъс Металс проф. д-р инж. Илия Гърков стана старши вицепрезидент Оперативни дейности в Европа на канадската компания.

Така отговорностите му излизат извън границите на България и вече ще включват дейностите в Сърбия и бъдещите проекти на компанията в Европа. Наред с това, проф. д-р инж. Гърков запазва ръководния си пост начело на предприятията в Челопеч и Крумовград, както и проучвателните дейности в България и Сърбия.

Проф. д-р инж. Илия Гърков има 30-годишен международен опит в добивната индустрия, придобит в България, Австралия и Армения. През годините е заемал различни лидерски позиции. Има огромен принос за проекти като трансформацията на рудник "Челопеч" в предприятие от световна класа, изграждането на модерния рудник "Ада тепе", както и за въвеждането на редица иновативни процеси и добри практики в добивните дейности, посочват от компанията и допълват, че под негово ръководство рудник "Челопеч" бе поставен на световната минна карта, след като бяха направени важни промени в технологията за добив и организацията на труда. В рудника беше разработен и от години действа първият в света автономен, самообучаващ се дрон в подземни условия.

     
Източник: Дънди Прешъс Металс

Ключови думи: Дънди Прешъс Металс   Dundee Precious Metals   минна индустрия  

Област: Кариери  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...