Industry Info  
Festo
Festo

Световният пазар на решения за адитивно производство се очаква да достигне рекордни нива през 2022 г. - 13.10.2022

13.10.2022   |   Начало»Бизнес
 

Глобалният пазар на решения за адитивно производство достигна 3 млрд. щатски долара за второ поредно тримесечие с годишен ръст от 27% през второто тримесечие на 2022 г., сочи доклад на компанията за пазарни анализи и проучвания SmarTech Analysis. Поредицата от шест последователни тримесечия с ръст обаче приключи в резултат на инфлацията и проблемите в глобалните снабдителни вериги, което накара някои компании да намалят прогнозите си. Други обаче препотвърдиха първоначалните прогнози, изтъквайки като причина иновативния потенциал на адитивното производството в периоди на сътресения в доставките.
 
Според анализа на SmarTech Analysis пазарът на решения за 3D принтиране на метал продължава да расте по-бързо от този на решенията за 3D принтиране на полимери, като 3D принтирането на метал вече заема 40% от пазара на решения за адитивно производство.
 
Компанията очаква 2022 г. да бъде рекордна година за индустрията. Прогнозите за след 2022 г. също са доста позитивни с оглед на ръста в космическата индустрия и новите възможности при потребителските стоки и енергетиката.
 
През второто тримесечие на 2022 г. пазарът на решения за адитивно производство с метал остава стабилен, но ключови сегменти като хардуерни решения отбелязват спад за първи път от няколко тримесечия в резултат на предизвикателствата, породени от снабдителните вериги и забавянето на продажбите заради опасенията от рецесия.
 
Търсенето на метален прах се повишава значително, тъй като повече потребители, особено в космическата индустрия, преминават към производство. Последвалият ръст на продажбите на метален прах през второто тримесечие на годината доведе до повишение на цените.
 
Пазарът на решения за 3D принтиране на полимери продължава да държи по-големия дял от общия пазар в сравнение с металното 3D принтиране и материалите за него в момента генерират над 500 млн. щатски долара на тримесечие.
 
Постоянните проблеми с веригите на доставки стимулират големите играчи в производствения сектор да насочат вниманието си към адитивното производство, посочва SmarTech Analysis и допълва, че не се забелязват признаци за забавяне в развитието на нови технологии и процеси за метално 3D принтиране, което ще спомогне за осигуряването на решения за недостатъчно обслужвани пазари и приложения.

     
Източник: SmarTech Analysis; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: SmarTech Analysis   адитивно производство   3D принтиране   метален прах  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...