Industry Info  
Festo
Festo

Обсъжда се възможността ИАОС да получава в реално време данни от операторите на големи горивни инсталации - 12.10.2022

12.10.2022   |   Начало»Бизнес
 

Промени в нормативната уредба, предложени за обществено обсъждане, предвиждат операторите на големи горивни инсталации да осигуряват непрекъснато подаване в Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) на измерените чрез собствен мониторинг валидирани половинчасови или средночасови стойности на емисиите на вредни вещества, изпускани в атмосферния въздух, съгласно условията в издадените комплексни разрешителни, съобщават от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Обменът на информация се предвижда де е в реално време.

Според сега действащата нормативна уредба ИАОС, както и регионалните инспекции, получават информацията под формата на месечен и годишен доклад.

Целта на предложените промени е да се регламентира своевременно предоставяне на данните от собствени непрекъснати измервания на контролните органи. Записите от тези данни ще могат да се ползват като доказателствено средство за установяване и доказване на нарушения на законодателството, свързано с опазване на околната среда.

Според предложените промени в Наредба №6 ИАОС ще осигурява достъп в реално време на съответната регионална инспекция, в чийто териториален обхват е разположена горивната инсталация.

     
Източник: МОСВ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МОСВ   ИАОС   вредни емисии   горивни инсталции  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...