Industry Info  
Festo
Festo

Aluminium 2022 надмина всички очаквания с посещаемост от 20 400 души - 11.10.2022

11.10.2022   |   Начало»Събитията
 

След четири години прекъсване, от 27 до 29 септември в Дюселдорф се проведе международното изложение за алуминиевата индустрия Aluminium 2022. Изданието привлече 20 400 посетители от 100 държави. Изложителите бяха 730 от 50 страни.
 
"Aluminium 2022 надмина очакванията ни", заяви Барбара Лайтнер, главен оперативен директор на RX Австрия и Германия, организатор на изложението. "Колкото по-трудни са времената, толкова по-важна е комуникацията вътре в индустрията и нейното единство", допълни Лайтнер.
 
Форумът бе възможност за представителите на бизнеса да споделят своята тревога от покачващите се енергийни разходи и да обменят идеи за възможни решения на проблема. Те изразиха мнение, че високите цени на енергията безспорно са заплаха за сектора. "Ситуацията е сериозна", коментира Роб ван Гилс, президент на Aliminium Deutschland. По неговите думи енергийната "лудост" заплашва конкурентоспособността на алуминиевата индустрия и това е проблем, който тя не може да реши сама. Необходима според него е политическа подкрепа и решения. Подобно е становището и на Пол Вос, генерален директор на Европейската асоциация на алуминиевата индустрия, който коментира, че индустрията се нуждае от комбинация от краткосрочни мерки, за да спре "кръвопускането", и система, която позволява на отраслите да доставят енергия на приемливи цени.
 
Водещи теми на изложението бяха още приложенията в автомобилостроенето, устойчивостта и рециклирането, наред с дигиталната трансформация. За първи път издание на Aluminium Conference, организирана от Aliminium Deutschland, се проведе в самия център на изложбеното пространство. В допълнение своя дебют направиха зоните "Устойчивост и рециклиране" и "Адитивно и дигитално производство".
 
Следващото издание на Aliminium ще бъде от 8 до 10 октомври 2024 г.

     
Източник: RX Австрия и Германия

Ключови думи: Aliminium   алуминиева индустрия   рециклиране   дигитална трансформация   адитивно производство  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...