Industry Info  
Festo
Festo

Invest Sofia връчи зелени карти на инвеститори в областта на логистиката и транспорта - 10.10.2022

10.10.2022   |   Начало»Бизнес
 

В края на септември т.г. Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (Invest Sofia) връчи зелени карти на две компании в областта на логистиката и транспорта. Това са М&М Милицер и Мюнх БГ и Транстерминал.

Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите, които отговарят на условията и не са сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

На събитието присъстваха председателят на Надзорния съвет на Общинската агенция Николай Стойнев, зам.-кметът Ангел Джоргов, изпълнителният директор на Invest Sofia д-р Мария Христова и кметът на район "Люлин" Милко Младенов.

Транстерминал, част от швейцарския холдинг Transinvest Group, има собствена складово-терминална база в район "Люлин". През 2020 г. компанията въведе в експлоатация нов логистичен център, проектиран като един конструктивен модул със застроена площ от 2133,50 кв. м. При получаването на зелената карта управителят на Транстерминал Сашо Тодоров обяви, че компанията планира близо 10 млн. евро нови инвестиции в разширяване на дейността си в бизнес зоната в район "Люлин".

Доставчикът на логистични услуги М&М Милицер и Мюнх БГ до момента е инвестирал 20 млн. евро в страната. Компанията навлиза на българския пазар през 1991 г.

Зам.-кметът Ангел Джоргов обяви, че се надява скоро да стартира работата по изграждането на новия транспортен коридор за работещите в бизнес зоната в район "Люлин".

До момента Invest Sofia е връчила 7 зелени карти на инвеститори, чиито общ принос към икономиката е в размер над 130 млн. евро.

     
Източник: Invest Sofia

Ключови думи: Invest Sofia   зелена карта   логистика   транспортни услуги  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...