Industry Info  
Festo
Festo

Над 730 компании са заявили участие в изложението за адитивно производство Formnext 2022 - 10.10.2022

10.10.2022   |   Начало»Предстоящо
 

Повече от 730 изложители са заяви участието си в тазгодишното издание на международното изложение за адитивно производство Formnext, което ще се проведе от 15 до 18 ноември във Франкфурт, съобщават организаторите от Mesago. Търговската площ на изложението е увеличена с 34% спрямо предходната година и надхвърля 50 000 кв. м. Над половината (59%) от регистрациите за участие дотук са от чуждестранни компании.
 
Ключова роля в съпътстващата програма на Formnext 2022 ще играе тазгодишният партньор на изложението Франция. Своите услуги на изложението ще покажат над 30 френски компании, асоциации и изследователски институти. Сред тях ще бъдат известни имена като Addup, наред със стартиращи компании като Lynxter, Pollen AM и др. Във Франция не само силната космическа и автомобилна индустрия предлагат обещаващи приложения на адитивното производство, но и строителството и архитектурата, медицината, лозарството и др., посочват организаторите. Вторият ден от изложението ще бъде посветен именно на страната партньор Франция с презентации на Cimes и France Additive, посещение на френска делегация и други събития.
 
Съпътстващата програма ще предложи и утвърдени формати като състезанието за стартиращи компании, в което за осма година ще бъдат отличени иновативни бизнес идеи на млади компании. Състезанието за идеи ще се проведе за 10-и път. Програмата включа и серията семинари Discover3Dprinting и зона за кариерно развитие.
 
В рамките на изложението TCT организира конференция за актуалните тенденции и новости в адитивното производство, а на специално събитие VDMA ще представи интересни приложения на адитивното производство. BE-AM ще се фокусира върху новостите при използването на 3D принтиране в строителството. Темата за важните за адитивното производство стандарти ще бъде централна за ASTM Standards Forum, който ще се проведе на 14 ноември, ден преди началото на изложението.
 
Сред потвърдилите участието си са водещи представители на сектора като 3D Systems, Additive Industries, AddUp, Arburg, BigRep, Carbon, Desktop Metal, DMG Mori, Dyemansion, EOS, Evonik, Farsoon, Formlabs, GE Additive, HP, Keyence, Markforged, Materialise, Renishaw, Ricoh, Siemens, Sisma, SLM Solutions Group, Stratasys, Trumpf, Voxeljet, Xerox, XJet и Zeiss. Голям брой международни корпорации, сред които BASF, Covestro, Evonik, GKN Sinter Metals Components, Linde, Mitsubishi Chemical, Oerlikon, Sandvik и др., ще представят решения за всички етапи от процеса на адитивно производство.
 
Повече за Formnext 2022 вижте тук.

     
Източник: Mesago; Снимка: Mesago/Mathias Kutt

Ключови думи: Mesago   Formnext   адитивно производство   3D принтиране  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Предстоящо

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...