Industry Info  
Festo
Festo

Първата конференция на INSAIT предизвика огромен интерес сред научните среди и бизнеса - 10.10.2022

10.10.2022   |   Начало»Събитията
 

В първата конференция на Института по компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) участие взеха 16 световноизвестни изследователи, сред които представители на Google, Waymo, AWS, MIT, ЕTH Zurich, EPFL, Max-Planck и Yale, които представиха последните достижения в сферата на информатиката и изкуствения интелект.

Събитието се проведе в София Тех Парк от 30 септември до 1 октомври 2022 г. под мотото "Развиващи се тенденции в проучванията в сферата на изкуствения интелект и информатиката" ("Emerging Trends in AI and Computing Research"). Интересът към него у нас и в региона бе огромен и въпреки неколкократното увеличение на броя на местата, едва 1000 гости имаха възможност да се включат в него, отбелязват организаторите.

Началото даде проф. Мартин Вечев, архитект на INSAIT, който представи стратегията на института за създаване на технологична екосистема, базирана на изследвания от световно ниво. Събитието очерта темите, върху които ще работи INSAIТ, а лекторите представиха последните си разработки и иновации, които са част от технологичното бъдеще на човечеството, като обработка на естествен език, автономни превозни средства, които предвиждат поведението на заобикалящия свят, триизмерно моделиране на човешкото тяло и създаване на цифрови двойници, системи за защита на безжични комуникации и автомобили от последно поколение, математически модели за създаване на надеждни и сигурни системи за изкуствен интелект, хардуери архитектури на бъдещето и следващо поколение компютърни системи и др.

Над 250 ученици от Софийската математическа гимназия (СМГ), Първа частна математическа гимназия (ПЧМГ) и други училища от цялата страна имаха възможност да се срещнат със световноизвестните учени и да надградят интересите си.

Сред почетните гости бяха служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев, представители на президентската администрация, Софийския университет "Св. Климент Охридски", Българската академия на науките (БАН), дипломати, журналисти, гости от чужбина и други организации и институции.

Всички записи от презентациите са качени на сайта на конференцията и в YouTube канала на INSAIT.

     
Източник: INSAIT

Ключови думи: INSAIT   БАН   изкуствен ителект   София Тех Парк   автономни превозни средства  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...