Industry Info  
Festo
Festo

Производител на кабелни системи в Търговище получи първия сертификат за инвестиции с общинско значение клас В - 07.10.2022

07.10.2022   |   Начало»Бизнес
 

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров връчи първия сертификат за инвестиции с общинско значение клас "В" на фирма Ховаг за проекта за изграждане и разширяване на помещения за производство на кабелни системи и компоненти и на логистичен възел.

Новите съоръжения ще бъдат разположени на терен от 7 дка на територията на град Търговище. Инвестицията е на стойност 1,5 млн. лв., като с нея ще се разкрият и 15 нови работни места.

От страна на Ховаг сертификата приеха собственикът на фирмата Ойген Петерханс, финансовият мениджър Севгюл Ахмед и управителят Радка Бонева.

Зам.-кметът по финансите Валентин Велчев разясни, че сертификатът дава право на инвеститора да ползва съкратени административни срокове и индивидуално обслужване. Притежателите на този документ придобиват и право да закупят или да им бъде учредено възмездно ограничено вещно право върху общински недвижим имот по местонахождението на тяхната инвестиция, без провеждане на търг или конкурс, но след решение на Общинския съвет.

Документът се издава след постъпило заявление от страна на фирмата, извършена оценка на инвестиционното предложение от общинска комисия и след решение на Общинския съвет. Редът за издаването му е регламентиран в Наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение и издаването на сертификати клас "В", приета в изпълнение на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

Кметът д-р Димитров разясни, че от началото на годината до края на септември в Общината са постъпили 47 инвестиционни предложения, голяма част от които са за изграждане на фотоволтаици. За сравнение, броят на инвестиционните предложения за 2021 и 2020 г. е по 48 за всяка от двете години.

     
Източник: Община Търговище

Ключови думи: Ховаг   кабелни системи   инвестиция с общинско значение клас В  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...