Industry Info  
Festo
Festo

R&М България Производство инвестира над 1 млн. лв. в нова измервателна лаборатория - 07.10.2022

07.10.2022   |   Начало»Бизнес
 

R&М България Производство, част от швейцарската група Reichle & De-Massari, откри официално собствена измервателна лаборатория за изпитване на оптични кабели и компоненти в производствената база на компанията в София.

На събитието присъстваха Н.Пр. Раймунд Фурер, посланик на Швейцария, изпълнителният директор на R&M Мишел Рива, оперативният директор Маркус Щигер и Гюнтер Моравец, ръководител "Корпоративни лаборатории" в швейцарската компания.

"Откриването на лабораторията говори за нивото на компетенция, което инженерният ни състав придоби. България е ключов производствен център за европейските пазари и заедно с Индия сме най-големите производствени единици в рамките на групата", посочи Радослав Радев, изпълнителен директор на R&M България Производство.

След първоначалната инвестиция в лабораторията в размер на 600 000 лв. се очаква и последваща такава с приблизително същия размер, уточниха от компанията.

В новата лаборатория ще се изследват и контролират механичните и оптичните параметри на произвежданите оптични кабели, както и водонепроницаемостта на широката гама оптични муфи и компоненти за изграждане на оптични и медни комуникационни мрежи. Най-важната задача на лабораторията в София е изпитване на прототипи и нови изделия по време на процеса на разработка и проектиране, както и изследване на свойствата на материали, използвани при създаването на нови продукти.

Лабораторията е оборудвана с климатична камера CTS модел С-70/350, способна да пресъздаде екстремни климатични условия – температури в диапазона от -70 до +180°С и влажност на въздуха от 10 до 98%. Тя разполага с интерферометър и микроскоп SUMMIX, няколко прецизни устройства за измерване на оптична мощност и внесено затихване (LSPM – light source/power meter) OptoTest, както и със сенд за извършване на изпитания за водонепроницаемост на продуктите, установки за изпитване на якост на удар (impact test) на проектираните изделия и специализирана машина за изследване на механичните якостни характеристики на продуктите.

     
Източник: R&М България Производство

Ключови думи: R&М България Производство   измервателни лаборатории   оптични кабели  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...