Industry Info  
Festo
Festo

Нова компостираща инсталация обслужва Враца и Мездра - 07.10.2022

07.10.2022   |   Начало»Проекти
 

В община Враца официално откриха нова компостираща инсталация, която ще обслужва общините Враца и Мездра, съобщават от Областен информационен център – Враца. Проект "Изграждане на инсталация за компостиране на разделно събрани зелени отпадъци – регион Враца", се финансира по Оперативна програма "Околна среда" 2014 - 2020 г.

Целта на проекта е да допринесе за намаляване на количеството депонирани битови отпадъци в регионалното депо за неопасни отпадъци във Враца чрез осигуряване на допълнителен капацитет за разделно събиране и компостиране на зелени и/или биоразградими отпадъци.

В рамките на проекта са изградени и въведени в експлоатация компостираща инсталация с капацитет до 8000 т/год и система за разделно събиране на зелени отпадъци, в това число контейнери с вместимост 1,1 куб. м (574 бр.) и 4 бр. сметоизвозващи машини. Доставеното оборудване включва челен товарач, сито, шредер, контейнери тип бобър, контейнери за биоразградими и зелени отпадъци, открити камиони за биоразградими и зелени отпадъци.

Общата стойност на инвестицията е 5 783 872,87 лв., от които европейско финансиране в размер на 3 704 673,12 лв., национално съфинансиране в размер на 653 765,81 лв. и съфинансиране от общините Враца и Мездра в размер на 1 425 433,94 лв.

     
Източник: ОИЦ – Враца

Ключови думи: управление на отпадъците   компостираща инсталация  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...