Industry Info  
Festo
Festo

Philips изработи първите в света лампи от 100% рециклирани рибарски мрежи - 05.10.2022

По данни на Организацията на ООН за прехрана и земеделие (ФАО) огромна част от замърсяването с пластмаса на океаните се дължи на загубено и изхвърлено рибарско оборудване. Всяка година над 640 000 т рибарски мрежи, кофи и капани се изоставят и изхвърлят в морето.
 
Решение на проблема предлага Philips. Заедно с британската компания Fishy Filaments Philips разработва процес за изработка на лампи от 100% рециклирани рибарски мрежи. Това е първи подобен проект за осветителната индустрия.
 
Процесът включва сортиране, почистване и рециклиране на рибарски мрежи до 100% рециклирана нишка, която след това се стопява и използва за създаване на материалите за изработка с 3D принтер на лампите.
 
Въпреки че процесът е по-сложен от този при изработката на останалите пластмасови лампи на пазара, той е сериозна крачка напред към опазване на околната среда, като в същото време се създава чудесен декоративен елемент за домовете на хората, посочват от Philips.
 
В резултат на проекта се появява първата на пазара лампа, изработена от стари рибарски мрежи. "Всяка година се произвеждат нови 200 000 т рибарски мрежи, а за разлагането им са необходими 150 години. Бихме могли да редуцираме емисии в размер на емисиите на цяла държава, ако започнем да ги рециклираме веднага", посочват от компанията.

     
Източник: Philips

Ключови думи: Philips   3D принтиране   лампи   рециклиране  

Област: Осветление  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Технологии
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...