Industry Info  
Festo
Festo

Институтът по електроника планира сътрудничество с турския университет Чанкири Каратекин - 30.09.2022

30.09.2022   |   Начало»Събитията
 

Делегация от турския университет Чанкири Каратекин, водена от ректора проф. Харун Чифчи, посети лабораториите на Института по електроника при Българската академия на науките (ИЕ-БАН) и се запозна с последните научни постижения на българските изследователи.

Директорът на ИЕ доц. Татяна Куцарова представи дейността и ръководителите на научни екипи в Института. Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество в областта на новите материали и покрития, методи и технологии в областта на материалознанието, електроннолъчевите технологии, дистанционното сондиране на атмосферата и нелинейната оптика с приложение в индустрията, биомедицината и околната среда, по които работят учените от ИЕ.

През изминалата година Институтът по електроника е реализирал общо пет патента и полезни модела и предстои да регистрира още седем. ИЕ обучава докторанти по пет докторски програми, като интерес към тях проявяват млади учени и от други държави, посочват от БАН.

Научният секретар на БАН в направление "Енергийни ресурси и енергийна ефективност" проф. Севдалина Димитрова представи пред турската делегация дейността на научните звена в Академията и възможностите за прием и обучение на постдокторанти от Турция. 

Доц. Татяна Куцарова връчи на проф. Чифчи плакет на Института по електроника.

     
Източник: БАН

Ключови думи: БАН   ИЕ   Институт по електроника  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...