Industry Info  
Festo
Festo

МИР И ВУТП ще развиват програми за зелена и дигитална икономика и космическо инженерство - 30.09.2022

30.09.2022   |   Начало»Бизнес
 

Министерството на иновациите и растежа (МИР) и Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП) договориха сътрудничество с цел развитие на иновативни и интердисциплинарни образователни продукти в областта на зелената и дигиталната икономика, съобщават от МИР. Меморандумът за сътрудничество бе подписан от министърa на иновациите и растежа Александър Пулев и ректора на ВУТП проф. д-р Миглена Темелкова.

Планира се чрез новите образователни продукти студентите да придобият знания и практически умения в нови учебни програми, както и възможности за професионална реализация. Набляга се и на създаване на учебни програми за космически технологии, космическо инженерство и тяхното практическо приложение.

Документът ще насърчи съвместната дейност и за организиране и провеждане на стажове в министерството, както и контакт между работодатели от системата на МИР и ВУТП за отворени позиции за стажове и работни места на студентите.

В споразумението е включено още изпълнение на съвместни международни проекти и програми в сферата на науката и иновациите. Целта е да се модернизира висшето образование и да се подкрепи конкурентостта на икономиката през smart специализация и иновативни бизнес модели. Също така МИР ще съдейства за осъществяване на международни контакти с научни институти, организации и фирми в областта на информационно-комуникационните технологии и космическото инженерство, както и участие на преподаватели и служители от училището в международни форуми в същите области.

     
Източник: МИР

Ключови думи: МИР   ВУТП   космическо инженерство   зелена икономика   дигитализация  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...