Industry Info  
Festo
Festo

Изследователи от 16 организации от страната и чужбина взеха участие в ИНФРАМАТ 2022 в Пловдив - 29.09.2022

29.09.2022   |   Начало»Събитията
 

От 12 до 14 септември 2022 г. в Пловдив се проведе научната конференция ИНФРАМАТ 2022 под надслов "Изследователска инфраструктура в услуга на науката, технологиите и културата", съобщават от Българската академия на науките (БАН).

ИНФРАМАТ е разпределена инфраструктура от центрове за производство и изследване на нови материали и техните приложения, както и за консервация, достъп и е-съхранение на археологически и етнографски артефакти, част от Националната пътна карта за научна инфраструктура, финансирана от Министерството на образованието и науката (МОН).

На конференцията бяха представени актуални научни изследвания на партньорите на ИНФРАМАТ и на други научни организации, ползващи инфраструктурата, и бяха показани някои от разширените апаратурни и методични възможности на разпределената инфраструктура.

В програмата на конференцията бяха включени 20 доклада, 38 постера в широк обхват от изследователски области и дискусия за бъдещото развитие на изследователската инфраструктура. Участваха 70 изследователи от 16 институции в страната и чужбина, сред които главният научен секретар на БАН проф. Нели Косева, управителят на Фонд Научни изследвания проф. Юрий Кълвачев и д-р Лаура Еспозито, чуждестранен член на Надзорния съвет на ИНФРАМАТ.

Конференцията беше организирана от Института по физикохимия при БАН. Директорът проф. Богдан Рангелов откри събитието. Заключително обръщение отправи главният научен секретар на БАН проф. Нели Косева, която подчерта интердисциплинарния характер на изследванията, задълбочаващото се сътрудничество между партньорите, както и големия потенциал на ИНФРАМАТ за устойчиво развитие.

     
Източник: БАН

Ключови думи: БАН   ИНФРАМАТ   МОН   Фонд Научни изследвания  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...