Industry Info  
Festo
Festo

В Бургас започна строителството на завод за оборудване за кино салони и спортни съоръжения

28.09.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Производител на луксозни седалки и акустични стенни панели за кино салони, конферентни зали, спортни съоръжения, училища и др. стартира строителството на нова производствена и складова база в Бургас, съобщават от община Бургас. Проектът предвижда обособяване на производствена част, складови помещения за готовата продукция и административна част на площ от 8940 кв. м.

Новата база на Монсийт ще бъде част от Промишлена зона "Север" или т.нар. Фаза 1 на Индустриален и логистичен парк – Бургас, разположена край Бургаското езеро. С реализирането на инвестицията ще бъдат разкрити около 40 работни места при окончателно завършване на производствените линии.

Междувременно община Бургас и местният парламент одобриха изграждането на комплекс, включващ база за производство на здравословни хранителни десерти, база за производство на храна за домашни любимци и прилежаща към тях логистично-складова база, която да ги обслужва. Тази инвестиция ще се осъществи в ПЗ "Север" върху терен от 30 дка.

Според предварително заявеното намерение, строителството и обзавеждането на производствения комплекс ще струват над 10 млн. лв. Разкритите нови работни места се очаква да бъдат над 100. За реализиране на инвестицията е заявен интерес за закупуване на два съседни имота, разположени в ПЗ "Север" – единият собственост на община Бургас, другият на Индустриален и логистичен парк – Бургас.

"Когато бъдат реализирани и тези нови производствен комплекси, почти напълно ще изчерпим възможностите на Фаза 1 на Индустриален и логистичен парк – Бургас да приема нови инвеститори. Там вече реално работят 35 нови предприятия, а свободните терени свършиха. 7 компании вече закупиха терени на територията на Фаза 2 на Индустриален и логистичен парк – Бургас, разположена в близост до к-с "Меден рудник". Но все още липсва необходимата инфраструктура, за да могат да почнат да строят своите бази и предприятия", заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

     
Източник: Община Бургас

Ключови думи: индустриални зони   Индустриален и логистичен парк – Бургас   промишлени зони  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...