Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Festo разработва пневматични решения за високо налягане в цифровото производство

Благодарение на пневматичните решения за работа под високо налягане машините за формоване чрез раздуване могат да постигнат производителност на работна станция за формоване чрез раздуване между 1000 и близо 3000 PET бутилки на час. Ключът към успеха е прецизното управление с помощта на вентилите и вентилните блокове, както и на правилната подготовка на сгъстения въздух. Всичко това се предлага от Festo заедно с глобални услуги – от инструменти за проектиране до експлоатация.
 
На изложението drinktec 2022 в Мюнхен за първи път бяха показани иновативни цифрови решения за мониторинг и интелигентни компоненти на Festo за приложения в системи под високо налягане.
 
В продължение на повече от десет години водещият световен производител на решения за автоматизация разработва обширна гама от компоненти за пневматика под високо налягане до 40 bar за производство на PET бутилки с използване на формоване чрез раздуване за линейни и ротационни машини. Развойните инженери в централата на компанията в Еслинген разполагат със собствена лаборатория за работа под високо налягане, където пневматичните изделия се сертифицират. Продуктите се произвеждат и изпитват в завода на Festo в Шарнхаузен край Еслинген в съответствие с Директивата за съоръжения под налягане. Така клиентите могат да бъдат сигурни, че ще получат всички необходими сертификации и гаранцията за качество "Произведено в Германия".
 
Мониторинг с машинно самообучение
В момента инженерите на Festo разработвaт цифрови приложения за високо налягане, предназначени за мониторинг, както и други интелигентни компоненти. Софтуерът за машинно самообучение Festo AX също играе роля, като наблюдава и анализира данните от машините. Освен това той помага за оптимизиране на производствените процеси и пестене на ценни ресурси, осигурявайки по-голяма устойчивост и енергийна ефективност.
 
Данните, събирани по време на мониторинг, могат да бъдат анализирани посредством табла за управление, като има възможност за проследяване на състоянието на отделни вентили или, в зависимост от приложението, дори на цели системи. Това прави възможно да се извършва не само мониторинг на състоянието на машините, но и прогнозна поддръжка.
 
Персонализирани решения за пневматика под високо налягане
Обширната стандартна гама от пневматични изделия за работа под високо налягане с подготовка на въздуха за малки до големи дебити, с модулни компоненти на сервизния блок, регулатори, филтри, включващи и изключващи вентили и пропорционални вентили покрива всички изисквания, когато става дума за разработването на машини за формоване чрез раздуване. В допълнение към стандартната продуктова гама Festo разработва персонализирани сервизни модули и вентилни блокове за индивидуални машинни решения.
 
Като доставчик на пълен набор от услуги за пневматична и електрическа автоматизация Festo може също да управлява цялата производствена линия – от предварителното формоване до палетизирането. В зависимост от областта на приложение Festo произвежда вентилни острови, контролни шкафове, задвижвания, контролни блокове, пневматични продукти за работа под високо налягане или системни решения.
 
В края на 2021 г. Festo получи наградата "С внимание към клиента" от Sidel Group. Така един от най-изтъкнатите производители на системи за бутилиране отличи неуморната работа, която извършват служителите на Festo в продажбите, производството, веригата за доставки и развитието на бизнеса.

 

 

 

 

Фесто ЕООД
1592 София
бул. Христофор Колумб 9
Тел.: ++359 (0)2 / 960 07 12 
Факс: ++359 (0)2 / 960 07 13
E-Mail: festo_bg@festo.com
www.festo.bg

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   Festo AX   формоване   вентили   вентилни острови   PET   drinktec   палетизиране  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...