Industry Info  
Festo
Festo

БАСКОМ стартира проект за повишаване на нивото на дигитализация на бизнеса - 27.09.2022

27.09.2022   |   Начало»Бизнес
 

Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) инициира серия от тематични срещи с отделни сектори и цели индустрии – част от българската икономика, за да подпомогне процеса по дигитализацията на компаниите. Инициативата цели да осъществи контакт между софтуерни фирми, които предлагат съответни дигитални продукти и услуги и компании, които търсят подобни решения в своите сфери.

Сред темите на бизнес срещите ще бъдат степента, в която концепцията за дигитализация е позната на компаниите, очаквани ползи от дигитализацията и изборът на подходящите решения за конкретен бизнес. Ще бъдат дискутирани тенденции като умна среда и мобилна интеграция на бизнеса, наред с проблемите, които най-често среща бизнесът при внедряването на дигитална среда. Предвидено е и представяне на примери за успешно внедрени софтуерни решения в конкретни сфери.

Инициативата Business Tree е насочена към секторите банки и финанси, образование, здравеопазване, търговия, туризъм, транспорт, строителство, индустрия и производство, машиностроене, енергетика, системи за сигурност и контрол, земеделие, околна среда и други.

„Създаваме инициативата Business Tree в отговор на ежегодните класации, базирани на Индекса на Европейската комисия за навлизането на цифровите технологии в икономиката и обществото, в които България е трайно на последните места. Запитахме се защо се получава този парадокс – софтуерната индустрия в България се развива много успешно, имаме чудесни специалисти, силно образование в сферата на информационните технологии, имаме имиджа на качествена софтуерна дестинация, а в същото време сме на опашката по внедряването на цифрови технологии. И ако промяната на застоя в обществената сфера зависи до голяма степен от държавата, то в бизнеса зависи от нас. Амбицията ни е да подпомогнем създаването на силни връзки, за да подкрепим индустриите да достигнат световното ниво на българския софтуерен сектор“, заяви Доброслав Димитров, председател на УС на БАСКОМ.

Първото публично представяне на Business Tree ще бъде по време на форума DigiPay на 5 октомври т.г. в Интер Експо Център.

     
Източник: БАСКОМ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БАСКОМ   дигитализация   машиностроене   енергетика   строителство   ИЕЦ   DigiPay  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...