Industry Info  
Festo
Festo

Carlo Gavazzi обяви нови фотоелектрически сензори с IO-Link - 27.09.2022

27.09.2022   |   Начало»Бизнес
 

Carlo Gavazzi разшири продуктовото си портфолио с нови модели фотоелектрически сензори с IO-Link от серията PD30. С безкраен брой конфигурации, възможности за превантивна поддръжка и специални функции за конкретни приложения, новите модели предлагат на потребителите висока гъвкавост при внедряването им, посочват от Вайд-Бул, официален представител на фирмата в България.
 
За промяната на настройките на сензорите при първоначалната им инсталация е необходим IO-Link конфигуратор като например SCTL55 Handheld IO-Link Smart Configurator на Carlo Gavazzi. Функциите на сензорите обаче могат да се използват и без операционната среда IO-Link. По този начин серията сензори PD30 IO-Link може да се използва от клиентите във всеки един етап от внедряването на индустриален интернет на нещата и ги подготвя за бъдещи възможности за автоматизация.
 
Carlo Gavazzi въвежда четири специални приложни функции, предварително програмирани в сензорите: контрол на скоростта и дължината, разпознаване на образи, разделител/брояч и функции за контрол на обекти и разстояния.
 
Новата серия фотоелектрически сензори PD30 IO-Link е специално разработена за гъвкаво и интелигентно разпознаване, позволяващо точно откриване на обекти с различни размери, форми и повърхности. С широка гама от режими на детекция (дифузно-отражателен, светлоотражателен, поляризирано отразяване, ретрорефлекторен PointSpot, потискане на фона, потискане на фона PointSpot и потискане на предния план), излъчватели (инфрачервен или във видимия червен спектър) и корпуси (пластмаса или неръждаема стомана), тези сензори са подходящи за всеки индустриален отрасъл, допълват от Вайд-Бул.
 
Основните области на приложение на сензорите PD30 IO-Link са машиностроене, опаковъчна промишленост, манипулиране на материали и производство на изделия от пластмаса и каучук. Специално внимание е обърнато на възможностите за приложението им в хранително-вкусовата промишленост благодарение на съответствието с изискванията за степен на защита IP69K и сертификация ECOLAB.

     
Източник: Вайд-Бул

Ключови думи: Вайд-Бул   Weid-Bul   Carlo Gavazzi   PD30 IO-Link   сензори   интернет на нещата  

Област: Автоматизация  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА
на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...