Industry Info  
Festo
Festo

FANUC пуска два нови SCARA робота за приложения в ХВП и чисти помещения - 26.09.2022

26.09.2022   |   Начало»Бизнес
 

FANUC разшири портфолиото си от високопроизводителни SCARA роботи с два нови модела. FANUC SR-3iA/C и SR-6iA/C се отличават с изключително конкурентно съотношение цена - производителност и редица специални характеристики, които ги правят особено подходящи за приложения в хранително-вкусовата промишленост и чисти помещения, посочват от компанията.

Новите модели използват добре познатата механична структура на SCARA роботите на FANUC, но се отличават от останалите с бялото епоксидно покритие, осигуряващо допълнителна издръжливост в тежки условия, и клас на защита IP54, който гарантира защита от навлизане на прах и вода. Освен това, специална допълнителна силфонна мембрана защитава J3 рамото на робота  по време на почистване, което отличава FANUC SR-3iA/C и SR-6iA/C от конкурентните SCARA роботи.

Други характеристики, които правят двата модела подходящи за приложения в хранително-вкусовата промишленост и чисти помещения, са използването на грес с NSF H1 сертификат и неръждаеми болтове. FANUC SR-3iA/C и SR-6iA/C също така имат ISO Class 5 сертификат за чисти помещения.

С работен обсег от 360°, FANUC SR-3iA/C и SR-6iA/C са изключително компактни, пестящи място решения в сравнение с подобни конкурентни модели, посочват от FANUC и допълват, че благодарение на това производителите на храни и системните интегратори могат да изграждат по-малки клетки, като използват пълния обсег на робота. Малките размери и дизайнът на робота също така минимизират рисковете от съприкосновение с периферни устройства, което опростява интеграцията. Вградените в ръката на робота електромагнитни разпределители и пневматични линии за въздух, също спомагат за редуциране на риска от допир, като същевременно се намаляват разходите.

Новите SCARA роботи са съвместими с най-новия контролер на FANUC R-30iB Compact Plus. С помощта на уеб базирания потребителски интерфейс FANUC iRProgrammer потребителите могат да настройват роботите бързо и интуитивно и да ги обучават и програмират през таблет или PC, без необходимост от iPendant Touch.

FANUC SR-3iA/C и SR-6iA/C също така могат да бъдат са окомплектовани с FANUC iRVision и iRPickTool за интелигентна работа на роботите съвместно с конвейер.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   FANUC SR-3iA/C   FANUC SR-6iA/C   SCARA роботи   FANUC R-30iB Compact Plus   контролери  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...