Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Община Стралджа планира още обществени сгради да се отопляват с минерална вода

21.09.2022   |   Бизнес
 

Седма поредна година учебните заведения в Стралджа ще се отопляват с вода от местен минерален извор. От Общината планират в проекта да бъдат включени и важни обществени сгради.

Шест сгради, от които две училища и две детски градини, както и пенсионерският клуб в Стралджа, се отопляват с минерална вода. Температурата на водата при изворите е около 78 градуса и се нуждае от леко подгряване, за да се поддържа отопление в стаите, информира кметът Атанас Киров. "По отношение на сметките за тока не е нужно да казвам, че не плащаме нищо. Сметката е 5000 лева на година за помпите, които теглят водата от находището, което се намира на полето извън Стралджа".

От Общината възнамеряват да кандидатстват по различни програми, за да бъдат включени още сгради към отоплението с минерална вода, като са готови да участват и със собствени средства.

Идеята е към отопляваните сгради да бъде включена и тази на Центъра за социална рехабилитация и интеграция. Сметките за ток за нейното отопление в началото на годината скочиха тройно и от ръководството дори обмисляха затварянето на центъра.

     
Източник: Община Стралджа

Ключови думи: Община Стралджа   отопление   минерална вода  

Област: ОВК  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...