Industry Info  
Festo
Festo

Интерлинк Груп инвестира 70 млн. лв. в завод и логистичен парк в ТИЗ

21.09.2022   |   Проекти
 

Интерлинк Груп получи сертификат за инвестиция клас "А" по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) за разширението на логистичната база "Технолинк парк 2" в зона Марица, част от Тракия икономическа зона (ТИЗ).

Сертификатът бе връчен от заместник-министъра на иновациите и растежа Стефан Савов на председателя на Съвета на директорите на Интерлинк Груп Здравко Линкин. На официалното събитие присъстваха изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Богдан Богданов, Йордан Фиданов и Христо Джонов – членове на Съвета на директорите на Интерлинк Груп, и изпълнителният директор на "Клъстер Тракия икономическа зона" Катя Стайкова.

"Инвестицията в размер на 7,5 млн. лв. вече е реализирана на 100%", заяви Линкин и покани гостите да разгледат готовата логистична база. Заместник-министър Савов и директорът на БАИ Богданов коментираха с домакините напредъка по изграждането на асфалтов път, средства за финансирането на който са одобрени по реда на ЗНИ във връзка с изпълнението на сертифицирания инвестиционен проект на Интерлинк Груп. Ползватели на пътя ще бъдат живущите в с. Радиново и съседните предприятия.

"В момента изграждаме високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади, ще строим и нови логистични паркове. 2022 - 2023 г. ще инвестираме 70 млн. лв. в тези обекти с обща застроена площ от 50 000 кв. м", съобщи Линкин. Той сподели, че това е 3-ти сертификат за инвестиция клас "А", който Интерлинк Груп получава за различните си обекти, и че тези държавни насърчителни мерки подпомагат изключително българския бизнес.

     
Източник: ТИЗ

Ключови думи: ТИЗ   Интелинк Груп   логистични бази   ЗНИ   инвестиция клас А  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...