Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Farnell обяви рекордни годишни приходи от 1,8 млрд. щатски долара

21.09.2022   |   Бизнес
 

Avnet публикува финансовите резултати за четвъртото тримесечие, приключило на 2 юли 2022 г., обявявайки стабилен ръст на приходите и оперативния марж спрямо предходната година. Сериозен принос за резултатите имат рекордните годишни приходи на Farnell от 1,8 млрд. щатски долара.

Годишните приходи на Farnell бележат ръст от 20,2% спрямо предходната година в резултат на увеличеното търсене от електронната индустрия, енергийния, отбранителния и транспортния сектор. Приходите за четвъртото тримесечие възлизат на 442 млн. щатски долара с оперативен марж от 14,2%, което е увеличение от 597 базови пункта спрямо предходната година.

Само през това тримесечие Farnell добави над 18 000 нови продукта към своето портфолио. От компанията коментират, че богатото портфолио остава ключов фактор за нейния успех, както и ключов приоритет за групата Avnet.

Роб Роспеджиховски (Rob Rospedzihowski), президент Продажби във Farnell за Европа, Близък Изток и Африка, коментира силните резултати на компанията, като подчерта, че те са постигнати в период на несигурност на пазара, проблеми в снабдителните вериги и удължени срокове за доставка, свързани с голямото търсене от страна на клиентите. Той потвърди намерението на Farnell да продължи да инвестира в офертата си, в дигитален маркетинг и платформата за онлайн продажби.

Усилията на Farnell да подобри потребителското изживяване в платформата за онлайн продажби продължава да дава много добри резултати, посочват от компанията и допълват, че близо 56% от всички продажби на Farnell и 72% от всички поръчки са извършени през платформата за онлайн продажби.

     
Източник: Farnell; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Farnell   Avnet   Rob Rospedzihowski  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...