Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Каолин откри нови производствени и ремонтни съоръжения във Ветово

21.09.2022   |   Бизнес
 

Каолин инвестира 9 млн. евро в изграждането на най-модерната в Европа линия за преработка на каолин и нова ремонтна работилница във Ветово, съобщават от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК).

Реализацията на проекта стартира през февруари 2018 г., когато започва изграждането на линията за преработка на каолин. Тази част от проекта е завършена през октомври 2020 г. Следва строителството на ремонтаната работилница, което започва през април 2021 г. и приключва година по-късно.

Сред посочваните от компанията предимства на новото съоръжение са висока производителност и енергийна ефективност, спазване на стандартите за опазване на околната среда и повишена ефективност на ремонтните дейности.

Проектът е изготвен и реализиран в тясно сътрудничество на български и германски специалисти – минни и строителни инженери, технолози, лаборанти и друг експертен персонал. Фактическата реализация на производствената линия и работилницата е осъществена с участието на местни строителни фирми.

Инвестицията е модулен тип, като през следващата година ще започне строителството на втория модул, включващ втора модерна линия за преработка на каолин във фабриката на компанията във Ветово.

     
Източник: ГБИТК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ГБИТК   Каолин   минно дело  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...