Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Над 610 млн. лв. са инвестирани в Индустриален парк София – Божурище за 10 години

20.09.2022   |   Бизнес
 

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов показа възможностите за инвестиции в Индустриален парк София – Божурище пред представители на дипломатическия корпус от държави от Европа. Инициативата цели да представи условията, които държавните индустриални паркове могат да предложат, както и плановете за тяхното развитие, съобщават от Министерството на икономиката.

"За последните 10 години частните инвестиции в индустриалната зона Божурище са за над 610 млн. лв. Тези средства са вложени предимно от чужди компании", подчерта министър Стоянов. По думите му в нея се произвеждат материали за автомобилната индустрия, части и модули за опаковъчни машини за хранително-вкусовата, фармацевтичната и медицинската промишленост, телекомуникационно оборудване, аудио системи, техника за военната промишленост, биокозметика, биохрани и др. Износът е предимно за страните от ЕС, но голяма част от производителите имат клиенти по целия свят.

"Страната ни вижда в индустриалните зони сериозна възможност за насърчаване на растежа и привличането на нови инвестиции с висока добавена стойност", подчерта министър Стоянов.

В рамките на визитата бяха показани две от големите инвестиции в нея – на датска и на германска компания. Дипломатите разговаряха с представители на чуждестранните компании, които бяха категорични, че България предлага много добри и конкурентни условия за инвестиции, се посочва в съобщението на МИ.

Домакин на посещението бе изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони (НКИЗ) Антоанета Барес, която заедно с екипа си, представи етапите на инвестиционния процес в държавните зони, както и всички локации на компанията в България.

     
Източник: МИ

Ключови думи: МИ   НКИЗ   индустриални зони   Индустриален парк София – Божурище  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...