Industry Info  
Festo
Festo

Община Русе осигури допълнително финансиране за модернизация на уличното осветление

19.09.2022   |   Бизнес
 

Община Русе договори дофинансиране от общинския бюджет в размер на над 700 000 лв. и удължаване на дейностите по програма "Възобноваема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност", финансирана от Норвежкия финансов механизъм.

На среща в Министерството на енергетиката кметът на община Русе Пенчо Милков и заместник-министърът на енергетиката Ива Петрова подписаха анекс с корекции към договора по програмата. Промените ще гарантират ускоряването на планираните дейности, част от които е и проектът на община Русе за масова подмяна на осветителните тела и изграждане на фотоволтаична система за производство на електроенергия за собствени нужди.

Проектът за модернизация на уличното осветление в Общината включва подмяна на осветителните тела в Русе и въвеждане на информационна система за планиране, мониторинг, контрол на електроенергийните разходи за улично осветление, изграждане на локална система за автоматично управление на три улици (бул. "Христо Ботев", бул. "Васил Левски", бул. "Гоце Делчев"), наред с доставка и настройка на автоматизирана информационна система за планиране, мониторинг, контрол на електроенергийните разходи за улично осветление. Предвижда се и изграждане на фотоволтаична система за производство на електроенергия за собствени нужди.

Дейностите по Норвежката програма в община Русе приключват на 15 декември 2023 г., като прогнозите са те да доведат до над 100 000 евро парични спестявания годишно, както и да се намалят драстично емисиите на въглероден диоксид.

     
Източник: Община Русе

Ключови думи: ВЕИ   улично осветление   енергийна ефективност  

Област: Осветление  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...