Industry Info  
Festo
Festo

Литовски инвеститор планира производство в Индустриална зона Загоре

19.09.2022   |   Проекти
 

Литовски инвеститор обяви намерението си да развива производствена дейност в Индустриална зона "Загоре". Стелас БГ предлага специализирана технология за хранително-вкусовата промишленост, като у нас планира да разнообрази производството с нови продукти, както и да навлезе на нови пазари, съобщават от община Стара Загора.

Компанията възнамерява да работи с местни и регионални доставчици. В начален етап производството ще бъде само за износ. Към настоящия момент фирмата няма представителство в Европа.

Общинските съветници на Стара Загора, както и акционерът Национална компания индустриални зони (НКИЗ), дадоха своето съгласие и след проведен конкурс се премина към същинската продажба на терена.

Към днешна дата площите в Индустриалната зона "Загоре" са реализирани на 90%. Инфраструктурата е напълно изградена, извършени са няколко промени по желание на конкретни инвеститори. Индустриалната зона е съвместен проект на община Стара Загора и НКИЗ. На територията на зоната свои инвестиционни проекти изпълняват осем компании. Две от тях са на финала на своето строителство, а останалите са в етап на проектиране.

Индустриалната зона обхваща 115 дка площ и е насочена предимно към развитието на малки и средни предприятия, тъй като парцелите са с големина между 5 и 15 дка. Заявените инвестиции надхвърлят 40 млн. лв., а работните места, които са разкрити или предстои да бъдат разкрити, са около 300, посочват от Общината.

     
Източник: Община Стара Загора

Ключови думи: НКИЗ   Индустриална зона Загоре   индустриални зони   МСП   хранително-вкусова промишленост  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...