Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Започна подготовката за българското участие на Световното изложение в Осака през 2025 г.

16.09.2022   |   Бизнес
 

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) започна работа по организирането на българското участие на Световното изложение през 2025 г., което ще се проведе в Осака, Япония. Един от най-важните световни форуми ще се проведе между 13 април и 13 октомври 2025 г. с основна тема "Проектиране на бъдещо общество за нашия живот".

В тази връзка изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков се срещна с Н. Пр. Хироши Нарахира, извънреден и пълномощен посланик на Япония в България, с когото обсъдиха бизнес климата, състоянието на малкия и среден бизнес у нас, приоритетните сектори за търговско коопериране между предприятия от България и Япония, както и акцентите на предстоящия през 2025 г. форум.

Таков съобщи, че в момента в рамките на подготовката на страната ни за участие в ЕКСПО 2025 се работи по сформирането на междуведомствена група с представители на ИАНМСП, Министерството на иновациите и растежа, Министерството на туризма, Министерството на икономиката и индустрията, Министерството на културата и Българската агенция за инвестиции (БАИ). "Наред с публичния сектор, сме поканили и бизнеса да се включи в организацията на националното ни представяне в Осака – искаме именно неговите представители да вземат активно участие, за да покажем най-доброто от България и българската икономика", коментира Таков. Той информира, че съгласно решение на Министерски съвет именно ИАНМСП ще организира българския павилион в Осака.

Правителството одобри участието на България в Световното изложение ЕКСПО 2025 на заседанието, проведено на 1 август тт.г. Държавата планира да изгради павилион от най-високия клас – тип "А", със застроена площ от 600 кв. м.

     
Източник: ИАНМСП, МС; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ИАНМСП   МС   ЕКСПО 2025  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...