Industry Info  
Festo
Festo

LEM обяви първото си plug-and-play решение за отчитане на електроенергията във влакове

16.09.2022   |   Бизнес
 

LEM обяви първото си plug-and-play решение за отчитане на електроенергията във влакове – TEMA4G. To работи в температурен диапазон от -40°C до +85°C и е в съответствие със стандарта EN 50463:2017. Позволява реализиране на измервания и извличане на информация за фактуриране на енергоконсумацията (CEBD) с точно времетраене и местоположение, както и изпращането ѝ към наземните станции за събиране на данни.

Системата отговаря на изискванията на всички стандарти за защита от вибрации, удари и пожар и отлично се вписва в нови проекти, включително в програми за модернизация, посочват от компанията и допълват, че решението подкрепя железопътни оператори от всякакъв мащаб в прехода им към по-висока ефективност в мониторинга, управлението и оптимизацията на потреблението на електроенергия.

Разработен специално за взискателни приложения в сектора на железопътния транспорт, TEMA4G комбинира интегрирания електромер EM4TII+ на LEM с индустриален модем, осигуряващ 4G и GPS свързаност. Чрез уеб интерфейс системата дава на потребителите достъп до информация за енергията в реално време и до профилите на токово натоварване, както и до всички системни настройки.

Подходящ за използване в многосистемни превозни средства с променлив или постоянен ток, TEMA4G приема и обработва измервателните сигнали от електронни преобразуватели за ток и напрежение и генерира профили на натоварването въз основа на изчислените от тях енергийни стойности. Профилите се записват в пакети от данни с продължителност пет минути (възможни са различни продължителности на периодите), които съдържат информация за датата, часа и различните събития в рамките на периода, както и координатите на местоположението. Пакетите от данни с енергийни измервания се съхраняват в специални профили на потреблението до 300 дни. Аналогово-цифровите преобразуватели от висок клас на TEMA4G осигуряват изключително прецизно измерване на енергийните параметри (от клас 0.5 R), което гарантира най-високо ниво на температурна и дългосрочна устойчивост при всякакви полеви условия, посочват от LEM.

Решението е проектирано така, че да се възползва от прехода към нови телекомуникационни мрежи. Комуникационните му възможности правят възможен безпроблемния и ефективен преход към 4G мрежите след извеждането от експлоатация на техните 2G предшественици.

"Адаптирана специално към особеностите на железопътните приложения, системата TEMA4G разполага с допълнителна функционалност, осигуряваща максимална гъвкавост. Тя включва четири входни канала, които позволяват многобройни конфигурации през Ethernet порта на продукта. Допълнително предимство е безкомпромисната сигурност при обмена на данни. Широката приложимост на технологията позволява конфигуриране на подходящо решение спрямо изискванията на всеки влак и всеки проект", споделя още производителят.

     
Източник: LEM

Ключови думи: LEM   TEMA4G   електромери   отчитане на електроенергия   жп транпоспорт  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...