Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Удължава се срокът за изпълнение на проекта за модернизация на уличното осветление в община Ловеч

13.09.2022   |   Проекти
 

Община Ловеч договори удължаване на срока на договора за безвъзмездна финансова помощ по проект "Енергийно ефективна модернизация на селищните системи за външно изкуствено осветление на гр. Ловеч и с. Дойренци, община Ловеч", съобщават от местната администрация. Проектът се реализира по програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност", финансирана от Норвежкия финансов механизъм.

Анексът към договора бе подписан от кмета на Ловеч Корнелия Маринова и заместник-министъра на енергетиката Ива Петрова в Министерството на енергетиката. С него договорът се удължава от 18 на 25 месеца с цел да се гарантира успешното приключване на дейностите по програмата, част от които е и проектът на община Ловеч за подмяна на осветителните тела и изграждане на фотоволтаична система за производство на електроенергия за собствени нужди.

До момента са подменени около 75 % от осветителните тела в Ловеч, монтирани са 50% от таблата за управление на уличното осветление и са доставени елементите, необходими за монтажа на фотоволтаичната централа.

Проект "Енергийно ефективна модернизация на селищните системи за външно изкуствено осветление на гр. Ловеч и с. Дойренци, община Ловеч" цели повишаване на енергийната ефективност чрез замяна на съществуващите конвенционални улични и паркови осветителни тела в Ловеч и с. Дойренци с високоефективни LED осветители, въвеждане на автоматизирана система за централизирано управление и мониторинг на уличното осветление и прилагане на мерки за използване на енергия от възобновяеми енергийни източници чрез монтаж на фотоволтаична система за производство на електроенергия за собствени нужди.

След подписването на анекса, дейностите по Норвежката програма в община Ловеч ще приключат на 14 април 2023 г., като прогнозите са тя да доведе до над 80 % обща икономия на електрическа енергия за улично осветление, както и да намали драстично емисиите на въглероден диоксид.

     
Източник: Община Ловеч

Ключови думи: ВЕИ   улично осветление   LED осветители   енергийна ефективност  

Област: Осветление  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...