Industry Info  
Festo
Festo

Schneider Electric официално започна строежа на разширението на Умната фабрика в Пловдив - 13.09.2022

13.09.2022   |   Начало»Проекти

Schneider Electric България стартира строежа на новото разширение на своята Умна фабрика в Пловдив с официална първа копка. На церемонията присъстваха официални лица, представители на местните власти, медиите и партньори на компанията.

Проектът включва създаването на три нови производствени линии за автоматични прекъсвачи, с които общият обем на продукцията на компанията у нас ще нарасне с близо 30%, като ще бъдат открити 100 нови работни места. Schneider Electric също така планира да изгради и първата в България система за геотермална енергия в индустриално предприятие, което ще направи Умната фабрика изцяло независима от природния газ.

През последните три години Schneider Electric бележи значително развитие на дейността си в България, посочват от компанията. През 2019 г. фабриката в Пловдив получава сертификат за Smart Factory и подписва споразумение за сътрудничество с Българската агенция за инвестиции (БАИ). Чрез него българският завод става демонстрационна фабрика за иновативните процеси в производството за 14 държави и за потенциални инвеститори у нас. 

"Нашият основен фокус винаги са били хората и технологиите и как чрез високите технологични решения, които създаваме, да разгръщаме нови възможности за обучение и по-висока квалификация на екипа ни. Зад всичките ни постижения стои именно професионализмът на целия екип на Schneider Electric в България и искам да благодаря на всички мои колеги за отдадеността, упоритостта и мащабните положителни промени, които постигаме заедно", сподели Радослав Кошков, генерален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово. 

Само две години след като заводът получи международния сертификат за Smart Factory вече над 70% от процесите в него са автоматизирани. С разширението и внедряването на новите три производствени линии този дял ще продължи да нараства. Към настоящия момент в производствената база на Schneider Electric в Пловдив се произвеждат над 40 милиона автоматични прекъсвача годишно.

     
Източник: Schneider Electric България; Снимка: TLL Media

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   Умна фабрика   автоматизация   автоматични прекъсвачи   геотермална енергия  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...