Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Европейската нощ на учените с фокус върху ролята на стъклото в технологичния, научен и икономически напредък

02.09.2022   |   Събитията
 

След едногодишно прекъсване поредното издание на проекта Европейска нощ на учените ще се проведе на 30 септември 2022 г. В рамките на събитието стотици учени от цялата страна ще разкажат новости от своите изследователски сфери, ще коментират актуални новини от света на науката и технологиите, ще обяснят ролята на науката в живота, ежедневието на хората и за развитието на човечеството, ще споделят защо са избрали попрището на науката за своя професия.

У нас инициативата включва десетки активности в над 25 населени места, сред които София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Плевен, Стара Загора, Благоевград, Сливен, Габрово, Котел и други. Също така партньорите на събитието ще излъчват онлайн в реално време. В София Тех Парк се планират множество забавни и обучителни демонстрации, опити, игри, лекции и други занимания на живо и онлайн.

Тази година кодовото име на проекта, в който по едно и също време ще участват над 300 града в Европа и по света, е SEARCH – Science + Environment + Art = Resilience. Фокус на събитията тази година е темата за стъклото – най-универсалният материал в човешката история със съществена роля в обществото за технологичен, научен и икономически напредък, както и измененията на климата и свързаните спешни и важни избори, които човечеството трябва да направи, посочват от София Тех Парк. Акцентите са в контекста на обявената от ООН 2022 г. за Международна година на стъклото и глобалните европейски програми и приоритети.

SEARCH цели да насърчи повече млади българи да се ангажират с възможностите за кариера в областта на научните изследвания.

Инициативата за популяризиране на науката и нейните достижения се финансира от Програма "Хоризонт Европа" 2021 – 2027 на Европейския съюз.

     
Източник: София Тех Парк; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: София Тех Парк   Европейска нощ на учените   SEARCH   ЕС   Хоризонт Европа  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...