Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Бизнес климатът в промишлеността отново се влошава

31.08.2022   |   Бизнес
 

Националният статистически институт (НСИ) обяви данни за бизнес климата в страната през август 2022 г. Според тях показателят бележи спад с 3,4 пункта спрямо предходния месец. Влошаване на бизнес климата е отчетено в промишлеността, търговията на дребно и сектора на услугите, докато в строителството показателят запазва равнището от юли.

След отчетеното подобрение на бизнес климата в промишлеността през юни и юли т.г. през август показателят бележи спад от 3,4 пункта. Оценките на промишлените предприемачи за настоящото бизнес състояние на предприятията са резервирани, като и очакванията им за следващите шест месеца се влошават. Същевременно анкетата отчита и намаление на осигуреността на производството с поръчки, което е съпроводено с неблагоприятни очаквания за производствената активност през следващите три месеца.

Най-сериозните проблеми за развитието на бизнеса в сектора продължават да бъдат несигурната икономическа среда и недостигът на работна сила, посочени съответно от 59,8 и 30,6% от предприятията.

     
Източник: НСИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НСИ   бизнес климат  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...