Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Близо 130 проекта за иновации са подадени в 13-ата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд

30.08.2022   |   Бизнес
 

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) информира, че общо 127 проекта за иновации са подадени в 13-ата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд (НИФ). Кандидатстването приключи на 18 август т.г.

Одобрените проекти, които следва да развият нови или усъвършенствани продукти, процеси или услуги, могат да получат финансиране в максимален размер до 500 000 лв. Интензитетът на помощта ще бъде до 80% от допустимите разходи по проект. Минималната продължителност на всеки проект следва да бъде 6 месеца, а максималната – до 18 месеца.

Оценката им ще приключи през ноември, когато ще станат ясни проектите, които ще получат финансиране в общ размер 5,5 млн. лв.

Тази година ще се финансират проекти в четири приоритетни тематични области – информатика и ИКТ, мехатроника и чисти технологии, индустрия за здравословен живот и биотехнологии и нови технологии в креативните и рекреативните индустрии. Най-голяма част от подадените предложения попадат в първите две области.

Основната цел на НИФ е да насърчи научноизследователската и развойна дейност на компаниите, техния иновативен потенциал и технологично ниво, посочват от ИАНМСП.

     
Източник: ИАНМСП; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ИАНМСП   НИФ   ИКТ   мехатроника   чисти технологии   биотехнологии  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...