Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

На AMB 2022 FANUC акцентира върху лекотата на свързване между CNC машини и индустриални роботи

29.08.2022   |   Бизнес
 

От 13 до 17 септември 2022 г. на международното изложение за решения за металообработка AMB в Щутгарт FANUC (щанд 6В51 в зала 6) ще покаже нови CNC машини и индустриални роботи с фокус върху лекотата, с която те могат да се свързват с помощта на QSSR (Quick & Simple Start-up of Robotization).

Компанията възнамерява да демонстрира възможностите на своите технологии в реални приложения в автомобилостроенето, самолетостроенето и медицинската индустрия.

В три автоматизирани клетки FANUC ще демонстрира многофункционалността на новия високопрецизен обработващ център ROBODRILL α-DiB Plus. В комбинация с бързия, прецизен и компактен индустриален робот FANUC M10iD машината ще покаже обработка на алуминиев корпус за конектор, а във взаимодействие с новия кобот CRX-20iAL същата спецификация на машината ще демонстрира на живо фрезоване на алуминиев компонент за държач на самолетна седалка. FANUC ще покаже и как ROBODRILL α-DiB Plus пробива отвори в стоманен компонент, използвайки голямата си мощност и въртящ момент на шпиндела.

Посетителите, които се интересуват от технологиите за нишкова електроерозийна обработка (EDM), ще видят в действие току-що пуснатата на пазара ROBOCUT α-C400iC и по-голямата α-C600iC с монтиран на подвижна платформа кобот CRX-10iA.

На изложението FANUC ще представи два нови робота –R2000iC/190S и новия кобот CRX-20iA/L с товароносимост от 20 кг.

Сред показаните CNC технологии централно място ще заема най-новият контролер FANUC 31i-B Plus. Сред преимуществата му са бърза обработка с технологията FANUC Fast Cycle Time Technology, повърхностна обработка с Fine Surface Technology и повишена SRAM памет за по-гъвкаво конфигуриране, посочват от FANUC. Своя дебют на AMB 2022 ще направи и компактният и гъвкав модул SliceIO. Друга нова технология, която FANUC ще покаже на изложението, е FANUC Power Motion Plus с QSSR. Това е нов CNC контролер с допълнителни функции. Ще бъдат изложени и още няколко нови софтуерни решения, както и богатото портфолио на FANUC от решения за IoT приложения.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   CNC машини   роботи   AMB   QSSR   ROBODRILL α-DiB Plus   CRX-20iAL   R2000iC/190S   FANUC 31i-B Plus   SliceIO  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...