Industry Info  
Festo
Festo

Инсталация за рециклиране на матраци ще заработи в с. Петърч в рамките на демонстрационен проект - 25.08.2022

25.08.2022   |   Начало»Проекти

Биоком стартира реализацията на демонстрационен проект за подготовка за повторна употреба и рециклиране на употребявани матраци, финансиран със средства по Оперативна програма "Околна среда" 2014 - 2020 г.

Инсталацията ще бъде в село Петърч. Тя ще обхване специфичните отпадъчни потоци от Столична община, както и от целия югозападен район, включително София област, област Кюстендил, област Перник и област Благоевград, съобщи Мариела Начева, ръководител на проекта.

Една от целите му е да се намали обемът на депонираните едрогабаритни отпадъци, тъй като за разлагането на 1 матрак са нужни около 600 години. Годишно в България се депонират около 8750 т матраци (350 000 матрака). В същото време старите матраци са продукти, които са напълно годни за рециклиране, а част от тях и за повторна употреба. Съставните им части могат да бъдат градивни за вторичен продукт, като например изолационен строителен материал и др.

Важно условие за рециклирането на матраците е да не се оставят до контейнерите за битов отпадък, защото така се излагат на климатични условия, които пречат на последващата им преработка. Желаещите да рециклират стария си матрак е най-добре или сами да го извозят до площадката за рециклиране, или да се свържат с доставчик на услугата по извозване на матраци, посочват изпълнителите на проекта.

     
Източник: ЕСИФ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЕСИФ   ОП "Околна среда"   рециклиране  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...