Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД
Последно от новини

01.06.2023   |   УНСС създава видео обучителна програма за интернационализация на МСП


01.06.2023   |   Глобалните инвестиции в чиста енергия се очаква да достигнат 1,7 трилиона долара до края на 2023 г.


01.06.2023   |   Forward Green 2023 ще представи платформа за бизнес срещи с възможност за участие на български компании


01.06.2023   |   Международната ядрена конференция на БУЛАТОМ ще се проведе от 7 до 9 юни във Варна


01.06.2023   |   КАД Пойнт организира базов курс по Revit за ВиК

CAD PointСПЕЙСКАДАдара Инженеринг
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Festo извежда технологията за сгъстен въздух до ново технологично ниво

Производството на гуми и производството на пластини изглежда нямат абсолютно нищо общо. По отношение на технологията за автоматизация обаче те използват едно и също решение: контролирана пневматика. Ето защо Festo доразвива технологията за сгъстен въздух, за да направи пневматиката устойчива, спестяваща ресурси и енергийноефективна.
 
В "Контролирана пневматика" Festo съчетава пропорционална вентилна технология, сензори и алгоритми за управление, за да образува верига за управление. Това са мехатронни пневматични системи с иновативна вентилна и комуникационна технология, които позволяват цифров контрол при управление със затворен контур, базирано на сензорна променлива. Тази технология създава нови области на приложение, особено при контрол на налягането и дебита, разширявайки границите на пневматиката и позволявайки по-прости, по-надеждни, по-бързи, по-прецизни и по-ефективни решения. Конвенционалната стандартна пневматика, от друга страна, се използва специално за прости приложения, като например движения от точка до точка. 
 
Основен пример за контролиран пневматичен продукт е Festo Motion Terminal VTEM, който Festo използва за дигитализиране на пневматиката. Тази платформа за автоматизация използва пиезо технология и приложенията Motion Apps, които могат да заменят над 50 отделни компонента в пневматична верига за управление.
 
Когато се прилага в производството на гуми, за да оптимизира процесите на зареждане в пресите за втвърдяване, с приложението "Избираемо ниво на налягане" Festo Motion Terminal позволява заготовката за зелена гума ( гума без протектор) да бъде внимателно подадена в пресата. Колкото по-малки са колебанията на системата за манипулиране по време на зареждане, толкова повече може да се увеличи скоростта на подаване. Така процесът за всяка гума се ускорява с няколко секунди. На пръв поглед това не звучи като много, но при приблизително 1,8 млрд. автомобилни гуми, произведени всяка година, това може да доведе до значителни спестявания за всеки производител. Друго предимство на контролираната пневматика е, че тя намалява ударните сили и по този начин значително увеличава експлоатационния живот на използваните компоненти.
 
Приложението "Диагностика на течове" опростява поддръжката и автоматично следи за течове. По този начин неизправностите могат да бъдат открити и точно определени към конкретен задвижващ механизъм с помощта на диагностични цикли и дефинирани прагови стойности. Това предоставя надеждна основа за предсказуема поддръжка.
 
Когато в електронното производство пластините трябва да бъдат транспортирани и съхранявани, системата за пречистване N2 от Festo предотвратява окисляването чрез непрекъснато захранване на атмосферата около пластината с инертен азот. Контролерът на потока, известен още като регулатор на масовия дебит (MFC), е базиран на пиезо технология и интегрирана сензорна технология.
 
С "Контролирана пневматика", свързаната с нея дигитализация и пиезо технология, Festo извежда технологията за сгъстен въздух до ново технологично ниво, което спестява ресурси, предлага енергийна ефективност и устойчивост.

 

 

 

 

Фесто ЕООД
1592 София
бул. Христофор Колумб 9
Тел.: ++359 (0)2 / 960 07 12 
Факс: ++359 (0)2 / 960 07 13
E-Mail: festo_bg@festo.com
www.festo.bg

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   контролирана пневматика   VTEM   Festo Motion Terminal   вентили   енергийна ефективност  

Област: Технологии  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс
Подобни статии

Глобалните инвестиции в чиста енергия се очаква да достигнат 1,7 трилиона долара до края на 2023 г.


Подменят уличното осветление в община Родопи, Доспат и тунел Дупница


Организират национална конференция за технологии в областта на енергийната ефективност на сградите


Какви са възможностите за участие на изложението Forward Green 2023 в Солун


МСП могат да кандидатстват за безплатни частични енергийни одити по проект EnergyEfficiency4SMEs

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитияОбществени поръчки/ТърговеТехнологииЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...